Monday, July 27, 2009

Benny Hinni materjalide põhjal, lisa


***Lisa

Pühal Maal toimuv on minu jaoks isegi reaalsem, kuna ma olen teinud palju tööd oma uue raamatu Veri liival käsikirja kallal. See on reis läbi Lähis-Ida konflikti – läbi tänase ähvardava ohu, millest Piibel ette kuulutab. Ma liigun läbi ajaloosündmuste, mis on seal toimunud ja vaatan seda, mis on juhtumas, Pühakirja prohvetluse taustal.
See sõnum on tähtsam kui kunagi varem, sest isegi Lähis -Ida ja Piibli kõige pealiskaudsem vaatleja võib öelda, et selles piirkonnas toimub midagi kaalukat. Me kuuleme praegu uudistes rohkem, kuidas Venemaa abistab Iraani nende tuumarajatise ehitamisel, vastandudes Ameerika soovidele ja poliitikale. Kuna see kõik on just toimumas meie silme ees, siis me teame, et Hesekiel kuulutas tuhanded aastad tagasi, et Venemaa ründab koos Iraani ja Põhja-Aafrika liiduga Iisraeli. Me näemegi praegu selle kohutava ettekuulutuse täitumise algust.
Mõned näevad hiljutisi valimisi Liibanonis positiivse märgina Lähis-Ida jaoks, kui Iraani toetatav Hizb'Allah rühmitus kaotas formaalselt kontrollivõimaluse Liibanoni valitsuse üle. Me teame tegelikult, et kaotus ajab iraanlased raevu, kes on juba korduvalt suurendamas oma toetust Hizb'Allah'le nende jõupingutustes kummutada Liibanoni Lääne-sõbralik valitsus ja panna piirkonnas jalg tugevamalt maha.
Samal ajal kutsuvad hääled kogu maailmas Iisraeli oma maad jagama ja ära andma. President Barack Obama ja Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu kohtumine mais esitas Ameerika uuendatud nõudmisi Iisraelile külmutada asunduste rajamisi ja nõustuda Palestiina riigi rajamise läbirääkimistega. Nagu eelmiste U. S. administratsioonide puhulgi, on Bibi Netanyahu olnud sunnitud Iisraelimaad jagama, andes Läänekalda palestiinalstele ja jagades Jeruusalemma. Isegi kui ta nõustus taasalustama läbirääkimisi palestiinlastega, on ta ikka öelnud, et selline jagatus lubab radikaalse islami sõjarditel ulatuda iga Iisraeli osani, ohustades Püha Maad ettearvamatult.
Iisraeli alarmeeritus on jätkuvalt kasvanud tänu Barack Obama tajutavale kalduvusele Iisraeli araablastest vaenlaste poole. President Obama ajalooline visiit Saudi Araabiasse ja Egiptusesse juuni esimesel nädalal tundus näitavat märgatavat nihet Washingtoni ja Lähis-Ida suhetes, eriti kuna ta ei kohtunud Iisraeli juhtidega selle reisi ajal. President Obama kõne Kairos oli eriti kõnekas, kui ta nõudis lepitavat lähenemist ja „uut algust Ameerika Ühendriikide ja maailma moslemite vahel.“
Paljud Lähis-Idas ja maailmas näevad seda peamise uue suunana, mis paneb Iisraeli peale kasvava surve olla palestiinalste suhtes sama leplik. Ma olen veendunud, et Iisraeli jagamine oleks katastroofiline ja kasvav surve teha nii on veel üks silmatorkav signaal, et Pühakirja prohveteeringud on nähtavamad kui eales varem!
Iisraeli hävitamine oleks kindel, kui Jumala käsi ei sekkuks. Me ei tohi olla pimedad toimuva vaimse sõja suhtes.
Iisrael on prohvetluse süda, prohvetluse hääl. Juutidele juhtuv mõjutab maailma ja on koguduse jaoks eriti tähtis.


Tõlge: Vaimulik Varasalv

No comments:

Post a Comment