Tuesday, September 15, 2009

Benny Hinni materjalide põhjal 2/2009


JUUBELIAASTA (vaimne)

Oleme sisenemas uude muutuste aega. Vaata maailma olukorda ja sa näed seinal arusaamatut kirjutist. Kui inimesed seisavad väljakutsega silmitsi, toob Jumal muutuse.

Jumal määrab meile aegajalt raskusi, et meie usku katsuda. Jumal lubab mõnikord probleeme, et kasvatada meie usku. Raskused on head, kui nad ergutavad usku. Väljakutsed lükkavad su nurka, kus sa pead hakkama uskuma. Nad tõmbavad su välja su mugavuse tsoonist.
Kui oled raskustes, Jumal tegutseb vägevasti. Jumal vastab, kui sa oled võitluses ja Tema vägi saab vabastatud.


Maailm läheb täna läbi võitluste ja probleemide, meie teame aga, et muutus on tulekul. Jumala rahvas on sunnitud uskuma Jumalat, mitte oma tööandjaid. Nad peavad hakkama uskuma Jumalat, mitte inimlikku tarkust, võimeid või mõistust.
Kui oled raskustes, vajad sa imet!


3 Moosese raamatus andis Jumal oma raskustes olevatele lastele Juubeliaasta! Moosese Seaduse järgi oli iga viiekümnes aasta Juubeliaasta, mil orjad ja vangid vabastati, võlad kustutati ning Jumala arm ja vägi valati külluslikult välja.


„Loe enesele seitse aastanädalat, seitse korda seitse aastat: nõnda saab sulle seitsme aastanädala aega nelikümmend üheksa aastat. Siis lase seitsmendal päeval kõlada sarvehäält: lepituspäeval kõlagu sarv kogu maal!“ 3 Mo 25:8,9


Jumal on vabastamas kogudusele teist Juubeliaastat!
Kuidas ma seda tean? Ma tean seda Vaimus. Tingimused selleks on valmis. Usklikud on seotud, raskustes, orjuses, võlgades. Nad kisendavad, et vabaneda. Jumal ei toonud Iisraelile vabanemist kuni Tema lapsed hakkasid vabakssaamise pärast kisendama. Ta ei andnud neile vabastajat, enne kui tekkis vajadus Moosese järele. Enne seda, eriti Joosepi ajal, läks kõik hästi. Oli suur kasvamine. Siis tuli kuri vaarao, kes hakkas rahvast rõhuma, kuni nad hakkasid Jumala poole kisendama.
Inimesed peavad hakkama kisendama, enne kui Jumal meie kisendamist kuuleb. Niikaua kui me oleme vait, ei ole Jumalal vajadust meie heaks liikuda.
Kui Iisraeli lapsed kisendasid, Jumal mitte ainult ei vabastanud nad Egiptuse orjusest, vaid Ta ka rajas süsteemi, mis võis jätkata vabastamist taas ja taas iga viiekümne aasta järel, kuulutades maal välja Juubeliaasta. Iga põlvkond võis Juubeliaastal saada vabaks ja selle vabastamisega kaasnes seitse imelist tõotust, mis peaksid tänaste usklike jaoks olema tähendusrikkad:


1. Vabadus
„Ja pühitsege viiekümnendat aastat ning kuulutage vabakslaskmist kõigile elanikele maal; see olgu teile juubeliaastaks: igaüks teist saab tagasi oma pärisosale ja igaüks pöördub oma suguvõsa juurde.“ 

3 Mo 25:10

Orjaike on julm isand. Orjus ei ole Jumalast. Täna on liiga palju inimesi finantsorjuses. Kui sa laenad raha, oled sa laenuandja ori. Jumal on valmis üleloomulikult vangid vabastama. Vabadus on tulekul!


2. Pärisosa
„Niisugusel juubeliaastal peab igaüks saama tagasi oma pärisosale!“ 3 Mo 25:13
VT ajal ei tohtinud orjad minna koju. Juubeliaasta jooksul aga lubati kõiki naasta koju perekondade ja omandi juurde. On aeg, et usklikud saavad Jumala poolt tõotatud omandi kätte. Ta on tõotanud tervenemist, vabanemist ja head käekäiku. Hingevaenlane on sind liiga kaua saanud maha kiskuda, sest ta on tulnud “varastama, tapma ja hukkama“, aga Jeesus on tulnud, et sul oleks „elu ja kõike ülirohkesti“, Jh 10:10. Saatan tahab sind jätta sinu parimast ilma. Ta teeb kõik, et sind Jumala tahte tegemisest eemal hoida. Ta tahab sind peatada, et sa ei läheks tagasi oma pärisosale ja ei saaks kätte kõike seda, mida Jumal sulle soovib. Käes on aeg, et sa naased oma pärisosale!


3. Täielik taastumine sinu perekonnale
„Igaüks pöördub oma suguvõsa juurde,“ 3 Mo 25:10.
Koos naasmisega oma pärisosale, said inimesed naasta perekonna juurde. Juubeliaastal said kodud taastatud. Võibolla on su perekond killustunud. Su lapsed on Jumalast eemal ja kurja poolt vangistatud. Asjad peavad muutuma. Tulevasel Juubeliaastal tahab Jumal perekonnad üleloomulikult taas kokku tuua.

4. Põlluvilja rohkenemine
„Sest juubeliaasta olgu teile püha: te sööte põllult, mida see rohkem kannab!“ 3 Mo 25:12
Orjade omanikud sõid põldudelt parimat – selle juurdekasvust. Orjad sõid ülejäägi. See peab muutuma. Põlluvilja kasv viitab edukusele. Sa saad selle kõik, mitte jäägid! Jumal tahab tuleval Juubeliaastal liikuda üleloomulikult.


5. Vabadus rõhumisest
„Ja kui te oma ligimesele müüte või oma ligimeselt ostate, siis ärge üksteist rõhuge!“ 3 Mo 25:14.
Kui Jumal valab tuleval Juubeliaastal välja üleloomulikku õnnistust, ei saa saatan sind enam rõhuda. Inimesed ei saa enam sind rõhuda. Sa tuled välja raskustest ja võlgadest! Finantsrõhumine saab vajuma minevikku usklike jaoks, kes mõistavad ja tegutsevad selles, mis on tulemas!

 
6. Turvalisus
„Tehke mu määruste järgi ning pidage mu seadusi ja täitke neid, et te võiksite julgesti maal elada!“ 3 Mo 25:18
Jumal tahab su finantse kaitsta, vaatamata sellele, mis ebakindlas majanduses juhtub. Maailm on viimaste kuude jooksul kaotanud miljardeid dollareid. Börs on olnud kaootiline. Paljud pangad on langenud. Korporatsioonid, mis on tundunud olevat raudkindlad, on pankrotistunud. Rikkad inimesed on ühel päeval avastanud, et kogu nende raha on haihtunud. Usklikud, kes mõistavad ja tegutsevad tuleval Juubeliaastal, on üleloomulikult kaitstud!


7. Kolmekordsed õnnistused
„Siis ma saadan teile kuuendal aastal oma õnnistuse, et see annaks saaki kolmeks aastaks,“ 3 Mo 25.21.
Jumal on Juubeliaastal tõotanud, et Ta saadab oma laste üle sellise õnnistuse, et üks aasta annab kolme aasta vilja. Kas oled valmis kolmekordseks tasuks! Tuleval hooajal võivad kolmekordsed õnnistused saada sinu omaks!
Seitse Juubeliaasta õnnistust võivad saada sinu omaks. Kuidas? Läheme tagasi VT juurde. Juubeliaasta algas sügisel. Lepituspäev saabus lõikuspüha ajal. See oli eriti tähendusrikas päev: 
„Ja Issand rääkis Moosesega, öeldes: Aga kümnes päev selles seitsmendas kuus on lepituspäev; see olgu teile pühaks kokkutulekuks: alandage siis oma hinged ja ohverdage Issandale tuleohvreid! Sel päeval ärge tehke ühtegi tööd, sest see on teile lepituspäevaks, mil teie eest lepitust toimetatakse Issanda, teie Jumala, ees!“ 3 Mo 23:25-28

2009. aastal algab Jom Kippur (suur lepituspäev) päikeseloojakul, mis alustab heebrea kuu Tishri 10. päeva, mis on pühapäeval, 27. septembril. Ja lõpeb esmaspäeva õhtul, 28. septembril. Siis algab Lehtmajadepüha (Sukkot) Tishri 15 päeval, mis on viies päev peale Jom Kippuri.


Juubeliaasta algas aastaajal, mil Iisraeli lapsed kogusid saaki. Ma kogen sel aastal juhtimist kinnitada, et kõik seitse Juubeliaasta tõotust saavad alates Lepituspäevast usklike üle välja valatud. Mida enam sa Piiblit uurid, seda enam sa mõistad, et Jumal on üksikasjade Jumal. Juhuseid ei ole. Lõikuseaeg saabub loomuldasa sügisel. Me teame ka, et vaimulik lõikus järgneb loomulikule lõikusele. Apostel Paulus kirjutas: „Kuid esmalt ei ole vaimne, vaid maine, siis alles tuleb vaimne,“ 1 Ko 15:46. Vaimne järgneb loomulikule.
Kui Lepituspäev toob loomuliku lõikuse, las usk tõusta sinu südames, et vaimulik, üleloomulik lõikus saaks tulla. Haara kinni Juubeliaasta seitsmest tõotusest. Ma palun, et sa ühined minuga paastus 28. septembril. Kas oled valmis saama vabaks orjusest, mida sa oled pidanud liiga kaua taluma? Kas oled valmis kõigiks seitsmeks tõotuseks? Kas sa tead, miks Jumal õnnistas Iisraeli lapsi Juubeliaastal? Isegi, kui nad olid vasesuses ja orjuses, nad külvasid seemneid, nagu Mooses neid oli õpetanud.


„Austa Issandat oma varandusega ja uudseviljaga kõigest oma saagist, siis su aidad täituvad küllusega ja veiniaamid ajavad üle.“ 

Õp 3:9,10

Isegi kui kõik pühad on Kristuses täidetud, ei tühista UT ohvrite seadust. Seetõttu, kui Issand andis meile oma Kuningriigi seadused, Ta taaskehtestas andmise seaduse. Kui me liigume Lepituspäeva poole, on vajalik, et me kuuletume Issandale andmise asjus. Läbi Jumala Sõna on andjale antud suured tõotused ja ma tahan, et sa ei jääks nendest taevastest hüvedest sellel uskumatul lõikuse ja õnnistuste ajal ilma. Kui Ta andis meile oma Kuningriigi seaduse, ütles Issand Jeesus, suurim autoriteet taevas ja maa peal: „Andke ja teile antakse – hea, tihedaks vajutatud, raputatud, kuhjaga mõõt antakse teie rüppe, sest selle mõõduga, millega teie mõõdate, mõõdetakse teile tagasi!“ Lk 6:38


Suurim asi, mida sa saad enda ja oma armsate jaoks teha, on kuuletuda Issanda sõnadele.
Kristlased on Lepituspäeva ja selle vabatahtlikke ohvreid liiga sageli ignoreerinud. Sel aastal, kui me liigume Juubeliaastasse, on aeg avada iga õnnistuse lukud, mis Jumalal on sinu jaoks varuks. Austa Jumalat: „Kolm korda aastas pead mulle püha pidama... ja ükski ärgu tulgu mu palge ette tühje käsi!“ 2 Mo 23:14,15


Jumal on alati pööranud tähelepanu sellele, mida Tema lapsed annavad. Ta on selles väga üksikasjalik. Meie Issand Jeesus istus pühakojas ja vaatas, kuidas inimesed andsid, ka lesknaine sai au osaliseks, kui ta pani kirstu oma kaks viimast leptonit. Jumal paneb ka tähele, millal me anname. On huvitav, et Piibel toob esile, kuidas Jumal austas loomaohvreid, mida toodi koos tõotusega: „Ma lähen su kotta põletusohvritega, ma tasun sinule oma tõotused, milleks mu huuled avanesid ja mida mu suu ütles mu kitsikuses. Ma toon sulle lihavaid põletusohvreid koos jäärade ohvrisuitsuga, ma valmistan sulle ohvriks veiseid koos sikkudega,“ L 66:13-15.


Iisraeli lapsed teadsid, kui tähtis oli seda tehes anda tõotust. Jumal vaatab hoolega, mida ja millal me anname, sest niimoodi Ta kogub toetust oma Kuningriigile. Issand Jeesus, kõrgeim autoriteet taevas ja maal, kui Ta andis meile oma Kuningriigi seaduse, lisas Lk 6:38: „Andke ja teile antakse – hea, tihedaks vajutatud, raputatud, kuhjaga mõõt antakse teie rüppe, sest selle mõõduga, millega teie mõõdate, mõõdetakse teile tagasi!“


Lepituspäeva tähele panemist, millega kaasneb paast ja ohvrid, on kristlaste poolt liiga sageli ignoreeritud. Aga käes on aeg avada lukud iga õnnistuse juurde, mis Jumalal on sinu jaoks valmis. ... Valmistu tulevaks Juubeliaastaks! Iisraeli lapsed teadsid, millal pühad saabusid ja nad valmistusid selleks. Nad teadsid samuti, millal Juubeliaasta oli tulemas ja nad ootasid kannatamatusega, mida Jumal hakkas tegema.
Vaata sinagi, mida Jumal hakkab tegema, kui oled andja!


Tõlge: Vaimulik Varasalv

No comments:

Post a Comment