Thursday, June 22, 2017

Julgustussõna


Eilsed  võitlused on  pandud kirja, et võiksid oma tänastes võitlustes olla julge ja võidukas. Nende võitlemistest leiad tarkust enda võitlemistes.

Vaaraod otsivad ikka veel võimalust oma jumalate nimel orjastada. Moosesed otsivad ikka veel võimalust Mina Olen nimel vabastada. Tõuse oma vaarao vastu, Mooses. Mina Olen on sinuga.

Koljatid otsivad ikka veel võimalust oma pimeduse jumalate nimel maa Taaveteid needa. Taavetid on ikka veel kartmatud, et nad taeva ja maa Jumala nimel maha lüüa. Võta oma lingukivi, Taavet, ja võida usus oma hiiglane.

Ebakindlad Saulid on ikka veel mõjutatud nähtamatutest jõududest, kes seisavad vastu ja ründavad maal esile tõusvaid ja uueks päevaks võitud Taaveteid. Taavetid ootavad ikka veel oma aega, olles palvekoobastes ustavad. Ole valmis, Taavet, sinu päev on käes, kuningriik on lähedal.

Iisebelid otsivad ikka veel võimalust kontrollida ja needa prohveteid ja Jumala rahvast. Jehud otsivad ikka veel võimalust kukutada nende pimeduse valitsust, kuni kõik on kõrvaldatud ja Iisebelist pole midagi järel. Jookse, Jehu, jookse, sinu Jumal jookseb sinuga.

Olgu nende võidud sinu võidud. Tõuse ja võida. Sa oled osa suurest sõjameeste - Taavetite, Deboorade, Jehude, Jaelite, Mooseste ja Mirjamite - hulgast.

Võta oma koht, tee oma osa ja võida. Tema nimel sa ei kaota. Tõuse ja võidutse Jeesuse nimel.

*****

Iidsed jumalad, väed ja võimud ei ole kadunud, vaid on ümber pakendatud uute kultuuride ja inimeste tarbeks. Võitlus ei käi lihtsalt väärjumalate ja deemonite hulkade nimedega, vaid nende taga olevate jõudude ja valeprohvetitega.

Moosese ja vaarao vastasseis oli tegelikult sõda jumalate ja võimude vahel, mis maailmas tegutsevad. See polnud lihtsalt inimeste vastasseis, sõda käis inimeste taga olevate jõudude vahel. Kümme Egiptuse nuhtlust olid kõik taevaaluste võimude ja neid järgivate inimeste nuhtlused.

Oleme sageli nii materialistlikud ja humanistlikud, et ei mõista inimeste taga toimivaid jõude. See pole pelgalt inimeste vaheline kokkupõrge, vaid võimude vaheline. Käimasolavete võitluste taga sinu ümber on ideoloogiad, taevaalused võimud ja vaimsed jõud.

Suur lahing Taaveti ja Koljati vahel ei ole täiesti mõistetav, kui ei mõisteta kummagi mehe taga olevat jõudu. Koljat needis Taavetit oma jumalate abil, kuna Taavet seisis oma Jumala nimel kartmatult hiiglase ja tema taga oleva jõu vastu.

Tahan öelda, et selle ja sinu enda privaatse maailma loomulikesse lahingutesse on kaasatud iidsete ja nähtamatute jõudude mõju. Sinu vastas olev loomulik vaenlane on sageli teadmatult ja mõni isegi teadlikult tegutsemas koos pimeduse jõududega. Lahingutes, millega kokku puutud, toimivad nii loomulikud kui vaimsed vastased. Sa pead vaimsete jõudude vastu minema suurema vaimse jõuga.

Jeesus tuli siia maailma, et selle maailma jumal kukutada. Ta alustas oma teenistust, olles kõrbes seatud vastamisi saatanaga ja teda võites. Siis hakkas Ta inimkonda pimeduse jõudude leegionist vabastama. See oli vabastusteenistus kõigist selle ajastu taevaalustest võimudest, jõududest ja pimedusevägedest.

Tema rist väljendas Jumala Talle andestust langenud inimkonna vastu, aga ka lõvi viha kõigi taevaaluste võimude ja jõudude vastu. Kui Jeesus risti naelutati, purustati pimeduse jõud Tema jalgade alla. Rist oli Kristuse otsustav käsk lasta Tema rahvas minna.

Ka ülestõusmine oli surma ja põrgu valitsuse kukutamine, kui Jeesus näitas end kolme reaalsuse - taeva, maa ja hadese - Isandana. Põrgult on võetud selle võtmed ja Jumala riik liigub edasi suurema meelevallaga, kui põrgu võiks sellele vastu panna. Põrgu väravad ei saa siin võitu niikaua, kuni me seda ei luba. Meile on antud nii võtmed kui meelevald kogu vaenlase väe üle Jeesuse nimel.

Jeesus on kroonitud taeva ja maa Isandaks. Ta valitseb ja kutsub sind oma nägemusse, kus Jumala riik tuleb maa peale, nii nagu see on taevas. Sul võib olla hiiglasi, keda maha lüüa, vaaraosid, kelle vastu minna, ja Iisebele, keda maha kiskuda. Tea vaid, et kannad suuremat meelevalda, kui mõistad, ja ka sina võid Tema nimel käskida: Lase mu rahvas minna!

Need pimeduse võimud jäävad Jeesuse jalgade alla ja saavad taakord maha kistud. Kristus on nad purustanud oma jalgade alla. Nüüd Ta tahab purustada need sinu jalgade alla.

Viimaks veel, olge tugevad Issandas ja tema vägevuse jõus. Pange selga kogu Jumala sõjavarustus, et suudaksite seista kuradi salaplaanide vastu.

Sest meil ei ole võitlemist liha ega vere vastu, vaid valitsejate, meelevaldade, selle pimeduse maailma jõudude, taevaaluse kurjuse vaimude vastu.

Seetõttu pange selga kogu Jumala sõjavarustus, et võiksite kurjal päeval püsima jääda, olles kõik teinud.“  Ef 6:10-13
 
Allikas: Nolan Clark

No comments:

Post a Comment