Saturday, June 12, 2010

Sõnum ja õpetus 7/2010

Mul on südames palvetada tänasel nelipühapäeval Eestimaa ja Eestimaa koguduse eest: „Isa, me tuleme su ette, Jeesuse Kristuse nimel. Me täname, et Isand Jeesus, sa oled olnud siin. Me täname, kallis PV ka, et sa oled puudutanud inimeste südameid ja oled rääkinud inimeste südamete vastu. Sina, kallis PV, oled see, kes aitad meid palvetada. Kui me ei tea, mida palvetada, siis ma palun: Kallis PV, aita meid kõiki palvetada. Aita meid kõiki palvetada südamest oma maa ja rahva eest, oma õdede ja vendade eest. Isa, et see palve tuleks üles Vaimus ja liiguks Vaimu tiibadel, et need ei oleks lihtsalt inimlikud sõnad, vaid et meie kõikide süda oleks selle palvega kaasas. Isa, Jeesuse Kristuse nimel, me toome su ette kõik Eestimaa kogudused, sõltumata konfessioonidest, kogudused, kus kuulutatakse Elava Jumala nime. Me palume, et see nelipühapäev saaks kõikide kristlaste elus üheks nelipühapäevaks, kus nad saaksid tundma sind, kallis PV. Kus nad saaksid järgima Jeesust, nagu nad mitte kunagi ei ole järginud. Kus nad siseneksid sellesse uude aega, sellesse Vaimu aega, kus enam ei juhi nemad, vaid sina PV juhid neid kõikides asjades. Kus kogudused ise ei otsusta, vaid PV, sina juhid, otsustad, õpetad ja suunad meid. Me palume seda Jumala armu igale Jumala lapsele Eestimaal, kus ta ka iganes viibiks. Me palume neile ühte Vaimu puudutust, me palume neile ühte südame muutust. Me palume, et PV saaks neile ilmutatud kui Isik. Me palume seda Jeesuse Kristuse nimel. Aga, Isa, me palume nüüd ka kogu oma maa ja rahva eest, igaühe eest, kes veel ei tunne sind. Me palume, et su tõe ja ilmutuse Vaim saaks välja valatud üle selle maa. Isa, et su prohvetlik hääl, su evangeeliumi hääl kõlaks üle kogu selle maa läbi raadiote, läbi kogu meedia, et igapüks kuuleks ja mitte keegi ei jääks ilma. Isa, me palume, et evangeelium võiks võimsasti levida sellel maal. Aga mitte väe ega võimu läbi ega inimlike meelitavate sõnadega omast tarkusest, vaid väe ja Vaimu osutamises. Ei väe ega võimu läbi, vaid Isand, sinu Vaimu läbi, et evangeelium leviks ja kannaks vilja mitmekordselt sellele maal. Isand, me palume seda igasse linna, igasse külasse, igasse paika. Isand, me palume selle maa perekondade eest. Isand, et sinu Vaimu vägi saaks välja valatud perekondade peale ühel erilisel viisil. Sina oled ka see Vaim, kes liidab kokku. Sa oled ka taasühinemise Vaim.
Et taasühinemise Vaim oleks perekondade peal. Et sa ilmutaksid, kallis PV, perekondades Jeesuse Kristuse armastust. Sest sinu kaudu, kallis PV, on Jeesuse Kristuse armastus välja valatud iga Jumala lapse südamesse. Nüüd ma palun, et see armastus tuleks esile kõikides perekondades, meestel naiste vastu ja naistel meeste vastu, lastel vanemate vastu ja vanematel laste vastu. Koguduse õdedel vendadel, koguduse kõikidel inimestel üksteise vastu. Samuti erinevatel kogudustel üksteise vastu. Isa, me palume, et see tuleks esile, et sünniks see, et sinu rahvas, Isand, sellel maal oleks üks. Et me tõesti usuksime, nii nagu Kiri ütleb, ja et meie kõikide ihudest voolaksid elava vee jõed. Igas paigas, kus me oleme, meie töökohtades, koolides, kodudes, paikades, kus me liigume. Et igaüks, kes viibib siin saalis oleks õnnistuseks inimestele tema ümber, oleks õnnistuseks sellele maale ja rahvale. Jeesuse Kristuse nimel. Me õnnistame meie maa valitsust. Me palume neile tarkust, mis tuleb taevast. Me palume neile Vaimu juhtimist. Me palume, et nad võiksid leida sind, et sinu Vaim ilmutaks neile sind, Isand. Me palume nad sinu ette ja me keeldume nende üle kohut mõistmast, me keeldume neid alla kiskumast. Me usaldame sind, Isand, et sina oled võimeline muutma nende südameid. Me usaldame sind, et sa teed seda sellel maal, mida oled rääkinud, et Jumala tundmine katab seda maad otsekui vesi mere põhja. Ja igaüks, kes hüüab appi Isanda nime, pääseb. Me täname, Isand, selle eest, mida sa oled sellel maal tegemas. Täname uue aja eest. Täname ühe PV aja eest. Me täname aja eest, kus sa ilmutad meile Jeesust ja juhatad meid. Me täname ka imede aja eest, sest sa oled ka imede Jumal. Sa oled Kõigeväeline Jumal. Me täname, et sünnivad imed, mida silm ei ole näinud ega kõrv kuulnud, aga mis aegade algusest on varjule pandud inimeste jaoks, kes praegu elavad. Isa, me täname ka nende eest. Me täname, Isand, et tänasel päeval on siin saalis olnud nii vabastav kui tervendav vägi - vägi, mis lõikab läbi ahelaid. Kiri ütleb, et keda Poeg vabaks teeb, on täiesti vaba. Ja kus on Isanda Vaim, seal on vabadus. Ma tänan vabaduse eest ja te igaüks võite tänada vabaduse eest oma ihus ja võtta vastu see vabadus. Kui teid mingi asi seob, siis see saab murtud Jeesuse Kristuse nimel.
Me täname vabaduse eest, mis meile kuulub Jeesuses Kristuses PV kaudu. Me täname tervise eest, Jeesuse Kristuse tervendava väe eest, mis voolab meie ihudes, sest see on ka Jumala tõotus meie jaoks, mis taastab ja muudab kõik, mis peab saama muudetud meie ihudes. Me täname tervendava, uueksloova väe eest, PV ligiolu eest. Me täname, Isand, et sa oled siin. Me täname PV, et sina õpetad, juhatad ja aitad meid kõigesse tõtte. Me täname sinu töö eest igas Jumala lapses ja selles koguduses tervikuna. Isand, me täname, et sa ei ole jätnud meid vaeslasteks. Me täname ja kiidame sind. Aamen.


Toimetas: Vaimulik Varasalv

No comments:

Post a Comment