Monday, October 9, 2017

Prohvetlik sõna oktoobriks


Mida peame tegema, et raevukat keeristormi peatada?

Oota oktoobrikuus hulka unenägusid ja nägemusi. Taevad on ilmustuseks avatud ja Jumal annab seda, mida eeloleval ajal vajad. Plaanid ja strateegiad tulevad sulle kätte, et taastada su mineviku kaotused. Tulemas on tasumise tund ja ole valmis seda vastu võtma.

Tahan sind julgustada, et sa ei kardaks ega muretseks, kuidas asjad pealtnäha paistavad. Jumal valvab ikka veel kõige üle ja Ta ei põhjusta tragöödiaid ega raskeid aegu. Need tulevad vaenlaselt, kes tahab meid tulevasest ärkamisest ja suurtest õnnistustest kõrvale juhtida.

Jah, need on rasked ajad, aga püsi palves ja ülistuses, keskendu Jumalale ja hoidu kaeblemisest ja hirmutusest. See kõik muutub väga kiiresti.

Kaeblemine võib tekitada keeristormi

Kui sa katsud mu südant, kui sa uurid mind öösel ja katsud mind, leiad sa, et ma pole kavatsenud kurja; mu suu pole sooritanud üleastumist. Ps 17:3

Me peame väga hoolikalt valvama, kuidas me räägime, kuna Isand uurib just nüüd meie elusid edutamise eesmärgil. On oluline lakata rääkimast seda, mis tekitab lahknemist või milles pole armastust ega julgustust.

Ma küsisin Jumalalt, miks me näeme selliseid raevukaid marutuuli, raputusi ja vägivalda. Ta vastas mulle, et see on seotud negatiivse keeristormiga, mis on paljude inimeste südameis praegusel hetkel maad võtmas ja tegutsemas. See peatab ärkamise ja sulgeb õnnistuste taevad.

Nad külvavad tuult ja lõikavad keeristormi. Varre otsas pole viljapead; see ei tooda jahu. Kui see ka kasvataks vilja, siis võõrad sööksid selle ära. Hos 8:7

Isanda sõna

Isand ütles: „Mu rahvas nuriseb ja külvab viha ning nad korjavad üles seda, mis on nende endi ja mitte minu oma. Nad on ühel nõul süüdistaja häälega ning pimeduse vaimu ja viljaga. Ma olen kutsunud neid kõnelema elu sõnu. Seetõttu on tekkinud taolised vägivallapuhangud kogu maailmas. Ja samuti pole seetõttu toimunud lõikust.”

Hoosea 8:7 tähistab heebreakeelne sõna rûacḥ tuult, mida on tõlgitud ka vihaks. Paljud on külvanud viha, pettumust, mässu ja kättemaksu. See vaim püüab nüüd vallata paljude kristlaste südameid, kelle ülesanne on anda edasi elu sõnu ja mitte vihatuule sõnu.

Lakake kaeblemast

Jumal kutsub meid ära tühistest vaidlustest ja lahknemistest ning suunama oma jõupingutused Tema plaanile ja kõige tähtsamatele asjadele. Käes on aeg tulla kokku palvetama ja õnnistama inimesi, kellega me ei nõustu. Me peame armastama oma vaenlasi ja palvetama nende eest, kes kiusavad taga meid või meie usku. See hõlmab nii poliitilisi ja sotsiaalse õigluse kui ka usulisi ja vaimulikke asju. Nõusolekus on vägi.

Aga mina ütlen teile: armastage oma vaenlasi ja palvetage nende eest, kes teid taga kiusavad.
Mt 5:44

Paljud on kaotanud oma meelevalla palves, sest nad nõustuvad vendade ja õdede süüdistajaga (Ilm 12:10).

Ma tahan, et sa kontrolliksid oma elu. Mis vilja sa oma elus näed? Kas sa näed vastatud palveid, finantsõnnistusi, inimesi tulemas Isanda juurde või tulemas sinu juurde kuulama Tema tarkust? Või sa näed vastupidist? Kui sa koged viimast, on see hea võimalus, mida vajad, et viia oma tähelepanu Jumala plaanile ja mitte kaevelda ega vaielda teistega mingite asjade või arvamuste üle.

Tulemas on rikkuse ülekandumine

See järgmine ärkamine nõuab palju raha. Kogu maailmas leiavad aset traagilised sündmused ning me vajame inimeste aitamiseks ressursse ja raha. Me peame rahastama ka mõnesid suurimaid äratuskoosolekuid, mida eales näinud oleme.

Need ei ole üldsegi selle moodi, mida me praegu koguduses näeme. Olen näinud midagi sarnast oma suhtlemise ajal taevaga, ja ma ei tea täpselt, kuidas see välja näeb – kui vaid et see on võõras ja suunatud inimestele, keda praegune kogudus ei pruugi heaks kiita.

Seda enam me vajame finantse! Jumal ütles, et Ta vastab nüüd palvetele, mida paljud kristlased on aastaid palunud.

Aga patuse vara talletatakse õigele. Õp 13:22

Paljud on seda palunud, mõistmata, et Isand püüab sellele vastata. Kuid kõigepealt peab Ta vabastama meid kõigest, mis on samast vaimust, mis on maailmas.

Jumal raputab nüüd asju teie eludes, perekondades, äritegevuses ja kogudustes. Ta teeb seda, et saada meie tähelepanu ja panna meid keskenduma Jumala riigi asjadele ning mitte maailmale meie ümber. Seetõttu toimuvad kõikjal suured raputused. Raputus ei ole kohtumõistmine!

Ole valmis minema uude aastasse ühe uue väljavaatega! Jumal on sinu jaoks ega ole sind unustanud!

DougAddison

No comments:

Post a Comment