Friday, April 6, 2018

Sinu sees on vägi ... miks sa siis seda ei kasuta?


Mis on ülestõusmisvägi?


Kui Jeesus ei tõusnud üles surnuist, oleks meie usk tühine ja me oleksime ikka veel oma pattudes.
Igal aastal, kui me tähistame ülestõusmispüha, me näeme, et Jeesuse staatus on aina langenud kuni pelgalt ajaloolise kujuni ja mitte elava Jumalani. Kogudus on harjunud olema ilma Tema väeta. Kus iganes ei ole ülestõusmine ilmutatud, seal vägi ei vallandu.
Jah, Jeesuse surm on ajalooline tõsiasi, see leidis aset. Aga paljud inimesed jäävadki selle teadmise juurde, nad ei mõista, et Tema kandis väge, mis on meie sees täna.

Mis on risti vägi?

Me saime päästetud selle tõttu, mida Jeesus tegi ristil. Ristil anti meie patud andeks, haigus sai võidetud, vaesus kõrvaldatud. Aga me ei pea jääma risti juurde, nagu ka Jeesus ei jäänud selle peale.
Rist näitab üles Tema armastust, aga ülestõusmine demonstreerib Tema väge.

Mis on ülestõusmisvägi?

Tema ülestõusmise tõttu on meil ligipääs Jumala väele ja me oleme võimelised seda kandma. Kus ei ole ilmutust ülestõusmisest, seal jutlustab kogudus ajaloolisest Jeesusest. Ülestõusmine annab väe. Sa võid tervendada haigeid, ajada välja kurje vaime, vabastada ennast. On aeg tulla hauast välja ja tõusta taas. Me peame heitma ära oma andeksandmatuse, oma hirmu, oma koormad ning mähkima end ülestõusmisväesse ilmutuse ja suhte läbi Jumalaga.

Mis on ajalooline Jeesus?

Kui Jeesust nähakse lihtsalt ainult Piibli lehekülgedel. Imesid, tervenemisi, vabanemisi nähakse ainult minevikus toimununa. See kõik jääb ajalooks, mida me jutlustame traditsioonist lähtuvalt, ent me ei koge seda.
Aga kui ülestõusmine saab meile ja kogudusele ilmutuseks, suudame me astuda Tema väesse. Me suudame imetleda Jeesust selle eest, mida Ta ristil tegi, ning me võime ka saada Tema sarnaseks ja teha seda, mida Tema tegi.

Mida näitab Jeesuse ülestõusmine?


  • Ülestõusmine näitas saatana kaotust. St saatanal on uus staatus. Ta on kukutatud, relvitu ja hävitatud. Iga kord kui näed tervenemist, imet, kurjade vaimude välja ajamist, näitab see, et saatan on kukutatud.
  • Ülestõusmine kinnitab Jeesuse usaldusväärsust. Ilma ülestõusmiseta oleks Jeesus jäänud samale tasemele iga filosoofi, religioosse juhi või prohvetiga. 
  • Tema ülestõusmine tõestas, et surm on võidetud. Miks sa kardad surma, kui Jeesus võitis surma? Kogu hirm tuleb surmast. Hirm halvab sulle Jumala poolt antud annid. See sandistab sind ega lase jõuda sinu eesmärgini.
  • Tema ülestõusmine tunnistab eelmise kuningriigi (pimeduse riigi) kukutamisest.
Paljud usklikud on „hauda“ kinni jäänud. Nad on takerdunud oma andeksandmatusse, koormatesse, rahalistesse raskustesse jne. Kui me võtame vastu ja rakendame Tema ülestõusmisväge, siis ka meie tõuseme üles. Jumala armastus, andestus, edukus ja rahu tulevad tagasi meie ellu.

KingJesus.org

No comments:

Post a Comment